m a ® k u s  b  l  o  g

m a ® k u s b l o g

Skidåkning, resor, jobb och allt annat också...


Tillbaka till Franska Alperna

SkidåkningSkapad av M a r k u s mån, januari 30, 2012 11:34:49

Förra veckan spenderades i Chamonix, det var första gången på rätt många år jag besökte dom Franska Alperna, detta då Schweiz dom senaste åren varit svårslaget. Det var också första gången jag var i Chamonix, denna mytomspunna ort levde på många sätt upp till dom väldigt höga förväntningar som byggdes upp veckorna innan avresa.

Chamonix består av fyra olika områden, Les Grands Montets, Brevent-Flégère, Le Tour och Les Houches, du har också nära till åkning i Courmayour Italien och Schweiz Verbier.

Systemet närmast Chamonix centrum är Brevant, här spenderades vi mest tid, här hittade vi också den bästa åkningen och det bästa vädret, förmiddagen dag fyra är en utav dom bästa skiddagarna jag upplevt.

Les Houches, ligger på lite lägre höjd, helt okej åkning, lite lättare, men trevliga långa backar, perfekta för carving, här spenderde vi första dagen, detta då det var det enda som var öppet. På grund av att det kom runt en meter snö under natten till första skiddagen, så var dom delarna och Chamonix systmet på lite högre höjder stängda, men öppnade efter lunch när man hade sprängt klart.

Le Tour och Grands Montets erbjöd också bra åkning, men det var lite drygt att ta sig till dom delarna, runt en halvtimme på skidbuss, som gick efter en väldigt Fransk tidtabell.

På det hela taget en grym vecka med mycket bra skidåkning, vädret och framför allt sikten lämnade en del att önska.


  • Kommentarer(1)//www.lindflake.se/#post220