m a ® k u s  b  l  o  g

m a ® k u s b l o g

Skidåkning, resor, jobb och allt annat också...


Ny adress Stockholm!

Varje dagSkapad av M a r k u s fre, oktober 28, 2011 18:47:28

Efter att ha bott i Kanada i ungefär ett år så är det det snart dags att flytta tillbaka till Sverige och Stockholm. När jag tog beslutet att jobba utomlands så hade jag inte någon direkt plan för hur länge jag skulle vara borta, men jag visste att jag skulle stanna minst ett år, utöver det så är det svårt att planera sådana beslut. Att min nästa adress skulle bli Stockholm var ett enkelt beslut, att det sen blev Vasastan och inte Kungsholmen var en ren slump, ny adress blir St Eriksgatan 120.

Arbetsgivaren förblir den samma i Stockholm, men arbetsuppgifterna är uppdaterade, detta en viktig variabel i mitt beslut att flytta. Dessutom så har jag saknat mina bästa vänner och min familj i Sverige, något jag visste jag skulle göra, men underskattade kanske hur mycket.

Hur summerar man då ett år i Montreal? Kanske som en fantastisk erfarenhet både jobbmässigt och privat, men självklart inte helt utan motgångar.

Att resa och besöka länder och städer, skiljer sig så klart markant från att vara permanent boende. Många man pratar med har uppfattningen att Kanada har många likheter med Sverige, en uppfattningen som jag till viss del står bakom. Men bland dom första sakerna som slog mig när jag flyttade var hur små skillnader kan få stora konsekvenser. Jag har aldrig tidigare varit mer stolt över att vara Svensk som under den tiden jag bott i Kanada, en insikt som jag hoppas inte ska klinga av för fort när jag nu återvänder till Sverige, världens bästa land!

Jag kommer självfallet sakna vissa aspekter med mitt boende i Kanada, såsom:

- Mina Kanadensiska vänner och kollegor.
- Att kunna kombinera jobb med skidåkning i Whister, Blackcombs och Sun Peaks.
- Rökt kött från Schwarz och jumbo räkor från Versus.

Kommer absolut INTE på något sätt sakna:

- Minus 40 grader och metervis med snö varje dag hela vinter när man traskar till jobbet.
- Kanadensiska tullen eller USA tullen för den delen.
- Dyr och dålig Internet-uppkoppling via kabel-tv.
- Montreal flygplats samt flängande fram och tillbaka över Atlanten.
- Flyg med Dash 8 plan mellan Montreal - Moncton och Vancouver - Kamloops.
- Franskan, naturligtvis mitt fel att jag inte kan franska, kommer ändå inte sakna den.
- Bristen på Göteborgs Rapé, Polly och nya kollektionen av Stenströms skjortor.

Skämt åsido! Listan över saker jag inte kommer sakna är på det stora hela egentligen oviktig, det har varit ett händelserikt år och en grym erfarenhet.

Vad mer finns det att säga, mobilnummer är samma som jag alltid haft, inflyttningsfest på St Eriksgatan blir någon gång i början på December, alla är välkomna!

  • Kommentarer(3)//www.lindflake.se/#post217