m a ® k u s  b  l  o  g

m a ® k u s b l o g

Skidåkning, resor, jobb och allt annat också...


Lite flyg och lite bil i USA

USA 2011Skapad av M a r k u s tis, juli 26, 2011 00:27:14

När Per för några månader sen sa att han funderade på att komma över Atlanten på ett besök i Montreal så trodde jag ärligt talat inte att han menade allvar. Men så för någon månad sen så ringde han och berättade att flyg var bokat och att han skulle stanna i två veckor, mitt förslag var genast att vi inte skulle boka alla flyg på en gång utan istället börja i Montreal för att sedan planera resan allt eftersom.

Så efter att han smakat på hur det känns att förflytta sig sex timmar i tidsskillnad dök Per upp i Montreal, väldigt trött, men efter några dagar så var han med i matchen igen.

Resan började som sagt i Montreal, några dagars sightseeing, behövs inte så mycket mer i denna stad, som enligt Per är lika stor som Jönköping.

Efter en diskussion över några öl så bestämde vi att New York skulle bli vår nästa destination, tre intensiva dagar följde, där dom flesta kända sevärdheterna checkades av och fotograferades i denna fantastiska storstad.

Nästa resmål diskuterades inte över öl utan över Jägerbombs, consensus blev att vi skippade Miami och istället skulle ta nästa plan till Vegas.

Gällande Vegas finns det mycket att berätta, men som dom säger, det som händer i Vegas, stannar i Vegas.

Istället för att flyga till, så bestämde vi oss för att ta en roadtrip, via Los Angeles till San Francisco. När vi började denna resa hade vi ingen GPS, som stolta Anneberg:are trodde vi att vi utan problem kunde navigera oss i Los Angeles, detta visade sig dock felaktigt, varpå en GPS införskaffades. Sist jag var i LA så gillade jag inte riktigt stan, men med en ner-cabbad kärra och GPS så visade sig denna gång att denna galet stora stad har mycket att erbjuda.

När vi var klara med LA så drog vi vidare till San Francisco, via Highway one landade vi i San Francisco några minuter innan hyrbilen skulle vara tillbaka.

I San Francisco mötte vi upp med bekanta, återigen så checkades alla sevärdheter av i rask takt.

Idag är det Måndag, tillbaks på jobbet i Montreal, Per är på väg hem till Eksjö. Det är lite kliché, men det är ett faktum att det är svårt att uppskatta saker när dom händer. Så efter resan blickar jag tillbaka och inser vilket äventyr det faktiskt varit, att sen få göra denna galna tripp med en utav min allra bästa vänner är ett privilegium.

Så mycket helt galna incidenter, fester och upplevelser, kan inte komma på någon bättre summering än, FANTASTISKT!

  • Kommentarer(3)//www.lindflake.se/#post216