m a ® k u s  b  l  o  g

m a ® k u s b l o g

Skidåkning, resor, jobb och allt annat också...


Whistler Blackcomb och Sun Peaks

SkidåkningSkapad av M a r k u s sön, februari 27, 2011 20:31:00
En av anledningar till att bo i Kanada, är närheten till bra skidåkning. Tyvärr så bor jag på fel kust, som tur är så spenderas en hel del tid på rätt kust, dom senaste två veckorna har jag varit i både Kamloops och i Vancouver, British Colombia.

Kamloops, även om det är ett litet ställe så har det närhet till bra skidåkning i form av Sun Peaks, till storleken kan man väl jämföra det med Åre, dock med åkning på betydligt högre höjd. Denna gång hade vi även tur med vädret, eller ja tur, det kom en rejäl dump snö natten till Tisdagen, så vi tog ledigt, detta dock efter att ha jobbat hela helgen. Väldigt trevlig off pist åkning, detta utan någon större insatts i form av klättring eller annan form av släpande med skidor på ryggen. Det mesta av åkningen i skogsområden, inte min favoritåkning, dock väldigt mycket utrymme mellan träden.

Igår lördag efter ungefär 1,5 timmes bilfärd från Vancouver fick jag äntligen för första gången uppleva Whistler Blackcomb. Denna smått mytomspunna ort är känd för att leverera duktigt med snö och puderåkning på högsta nivå, vill du åka väl preppad pist är detta inget för dig. Tyvärr så hade det inte snöat på ett bra tag, så att hitta bra snö krävde lite letande. Min guide för dagen, Jon, en kollega på BCLC, har jobbar som bergsguide i Whistler området och är en väldigt kompetent skidåkare. Efter några mindre lyckade nedfarter hittade vi en hel del bra åkning, dock så känns det som om Whistler har mer att leverera. Förutom ett mindre missöde i slutet på dagen där jag bokstavligt talat "ramlade av berget" så var det ett lyckat första, och absolut inte det sista besöket till denna ort som jag nu äntligen kan säga att jag har besökt.

Missödet då, nja, i slutet på dagen, efter en dag av letande efter bra snö, förslog Jon att vi skulle testa "the cool wall", att ta sig dit var lite knöligt. På grund av lite dålig kommunikation, missförstånd, så trodde jag att vi var två och inte ett dolt insteg, innan vi var framme vid denna backe/vägg. Istället för att stanna vid insteget, och bedöma linjen, något du alltid bör göra, dock viktigare när man ska ge sig på något med denna lutningen. Så droppade jag ut, med förhoppningen av att se ett drop på någon meter, istället föll jag fritt fall betydligt längre än så, när jag väl landade så tappade jag en skida, då var det mer eller mindre över. Lutningen på backen och gravitationen tog mig till botten av backen på ett ganska obekvämt sätt, dock inga brutna ben. Och tur är väl det, jag ska ju till Schweiz om två veckor!  • Kommentarer(2)//www.lindflake.se/#post211