m a ® k u s  b  l  o  g

m a ® k u s b l o g

Skidåkning, resor, jobb och allt annat också...


Tillbaka i lilla K-loop

Varje dagSkapad av M a r k u s mån, februari 14, 2011 20:50:39

Jag är tillbaka i den lilla staden på den västra sidan av Kanada som var källan till sista inlägget från oktober förra året. Har lämnat Montreal för några veckors resande, först Kamloops i någon vecka, sen ungefär lika länge i Vancouver, ska även innan jag drar mig tillbaka öster ut försöka hinna med en helg i Whistler.

Även i Kamloops finns skidåkning, Tod Mountain med åkning på strax under 2000m, har såklart med mig min skidutrustning, men ser mest fram emot Whistler nästa vecka.

Montreal börjar sakta men säkert kännas som hemma, hade det inte varit för alla franska aspekter, språket i synnerlighet hade det nog varit lite lättare. Mina största ”problem” förutom ett misslyckat försök att skapa en Svensk provins inom Quebec, har varit att leva med en Internet uppkoppling som är ungefär 10 år, och ett bankväsende som är minst 20 år efter det vi är vana vid i Sverige. Vi, jag, mina svenska kollegor, kunder och vänner har kommit fram till att vara Svensk i Kanada är lite som att vara från framtiden. iPhone, fiberuppkoppling och Internetbank är alla främmande ord för många som bor i Montreal.

Min lägenhet som är belägen i downtown Montreal, ungefär 15 minuters promenad från jobbet är nybyggd med mig som första hyresgäst, två rum och kök, hyr fullt möblerat, bekvämt men såklart lite opersonligt. Men jag gillar friheten att kunna flytta på mindre än en timme, om så skulle behövas, man vet ju aldrig, kan ju bli revolution där ett gäng galna grodätare tar över stan.

Jobbet går bra, väldigt annorlunda, men väldigt lärorikt, lite för tidigt att dra några riktiga slutsatser ännu, får nog återkomma, juryn håller fortfarande på och förhandlar.

Saknar inte Sverige specifikt, men jag saknar min familj, mina vänner, Stockholm, Cloetta Polly och Göteborgs Rapé snus.  • Kommentarer(4)//www.lindflake.se/#post210