m a ® k u s b l o g

m a ® k u s b l o g

Skidåkning, resor, jobb och allt annat också...


Altruistiskt

Varje dagSkapad av M a r k u s ons, juni 13, 2012 10:44:08

Onsdag, 10:15, varför kan inte denna dagen ta slut lite snabbare, flyger till London ikväll för två dagar jobb, sen en veckas semester i Frankrike med bättre väder, god mat och bästa sällskapet.

Jag har skaffat hund, Apollo är nu 3 månader, men betydliget yngre på bilden, biter i allt, älskar vatten och långa simturer.

Sen har man fyllt år igen, lite speciellt att fylla 30, men jag gjorde ingen stor grej av det, ingen jättefest eller så, lugnt och stilla, men kul att man nu officiellt anses som vuxen.

Förra helgen var Mor och Far var på besök i huvudstaden, det var perfekt väder för en båttur och dagsutflykt till Djurgården och Vasa-museet.

Tills sist, jag lärde mig ett nytt ord idag. Kärlek kännetecknas av en vilja att ge villkorslöst till någon, det vill säga att bete sig altruistiskt.

 • Kommentarer(2)//www.lindflake.se/#post221

Tillbaka i Huvudstaden

Varje dagSkapad av M a r k u s tis, november 29, 2011 15:43:23

Andra veckan tillbaka i Stockholm, börjar så smått få ordning på det praktiska med både boende och jobb, känns mer än bra, känns fantastiskt!

Gällande lägenheten så tog det lite mer tid än väntat, både gällande möbler jag beställt samt att få det jag skeppade tillbaka från Kanada levererat. UPS ställde sig tveksam till om jag verkligen bott i Kanada och ville därför ha en massa dyra tullavgifter, men efter någon timme i telefon med tullverket så löste det sig.

Att möblerna jag beställt passade så pass bra som de gjorde, både gällande storlek och färgval var nog mer tur än skicklighet. Tack vare mina vänners hjälp så fick jag både hjälp med att montera, samt lite färdtjänst till och från IKEA.

Det som är kvar är lite småsaker, lite mattor, lite plock till köket, funderar även på att måla om golvet, men känner jag mig själv, så kommer det nog ta ett tag att komma i mål med den uppgiften.

Att hitta datum för inflyttningsfesten visar sig lite svårare än väntat, lite för mycket andra fester samt julaktiviteter, kanske blir det nyår, kanske lite senare i januari.

Växjö på Fredag, London nästa vecka, Canada i början och Chamonix slutet av januari, men satan i gatan vad gott att vara hemma!

Tack till Kjellander för transport till IKEA samt till Henke och Sara för montering, bärhjälp och smakråd och till Föräldrarna så klart, som alltid ställer upp!


 • Kommentarer(2)//www.lindflake.se/#post219

Ny adress Stockholm!

Varje dagSkapad av M a r k u s fre, oktober 28, 2011 18:47:28

Efter att ha bott i Kanada i ungefär ett år så är det det snart dags att flytta tillbaka till Sverige och Stockholm. När jag tog beslutet att jobba utomlands så hade jag inte någon direkt plan för hur länge jag skulle vara borta, men jag visste att jag skulle stanna minst ett år, utöver det så är det svårt att planera sådana beslut. Att min nästa adress skulle bli Stockholm var ett enkelt beslut, att det sen blev Vasastan och inte Kungsholmen var en ren slump, ny adress blir St Eriksgatan 120.

Arbetsgivaren förblir den samma i Stockholm, men arbetsuppgifterna är uppdaterade, detta en viktig variabel i mitt beslut att flytta. Dessutom så har jag saknat mina bästa vänner och min familj i Sverige, något jag visste jag skulle göra, men underskattade kanske hur mycket.

Hur summerar man då ett år i Montreal? Kanske som en fantastisk erfarenhet både jobbmässigt och privat, men självklart inte helt utan motgångar.

Att resa och besöka länder och städer, skiljer sig så klart markant från att vara permanent boende. Många man pratar med har uppfattningen att Kanada har många likheter med Sverige, en uppfattningen som jag till viss del står bakom. Men bland dom första sakerna som slog mig när jag flyttade var hur små skillnader kan få stora konsekvenser. Jag har aldrig tidigare varit mer stolt över att vara Svensk som under den tiden jag bott i Kanada, en insikt som jag hoppas inte ska klinga av för fort när jag nu återvänder till Sverige, världens bästa land!

Jag kommer självfallet sakna vissa aspekter med mitt boende i Kanada, såsom:

- Mina Kanadensiska vänner och kollegor.
- Att kunna kombinera jobb med skidåkning i Whister, Blackcombs och Sun Peaks.
- Rökt kött från Schwarz och jumbo räkor från Versus.

Kommer absolut INTE på något sätt sakna:

- Minus 40 grader och metervis med snö varje dag hela vinter när man traskar till jobbet.
- Kanadensiska tullen eller USA tullen för den delen.
- Dyr och dålig Internet-uppkoppling via kabel-tv.
- Montreal flygplats samt flängande fram och tillbaka över Atlanten.
- Flyg med Dash 8 plan mellan Montreal - Moncton och Vancouver - Kamloops.
- Franskan, naturligtvis mitt fel att jag inte kan franska, kommer ändå inte sakna den.
- Bristen på Göteborgs Rapé, Polly och nya kollektionen av Stenströms skjortor.

Skämt åsido! Listan över saker jag inte kommer sakna är på det stora hela egentligen oviktig, det har varit ett händelserikt år och en grym erfarenhet.

Vad mer finns det att säga, mobilnummer är samma som jag alltid haft, inflyttningsfest på St Eriksgatan blir någon gång i början på December, alla är välkomna!

 • Kommentarer(3)//www.lindflake.se/#post217

Whister i Maj och lite annat

Varje dagSkapad av M a r k u s tor, juni 02, 2011 18:54:48
Så har då sommaren kommit till Montreal, känns som om vädret skiftade från Minus 20 till plus 30 över en natt. Vet ärligt talat inte vad jag fördrar, vad som är tydligt är dock att jag saknar sommaren i Stockholm.

Kom precis tillbaka från ett besök i Whistler via Kamloops och Vancouver, jobbmässigt en mindre lyckad resa, men alltid trevlig med skidåkning i slutet av Maj. Sådär förhållande gällande skidåkningen, lite utmanande med en del gräsfläckar när man kom lite för långt ner i dalen.

Ser fram emot spendera Midsommar på Sveriges baksida, efter firande blir det Anneberg i några dagar, sen Stockholm innan tillbaka till Kanada.

Innan Sverige blir det London, men bara en dag, tur att jag numera har en iPad att fördriva tiden med över Atlanten.

Var i Moncton för några veckor sen, i hotell lobbyn sprang jag på Oden, den största Great Dane jag någonsin sett.

Tillägg: Självklart så menar jag Göteborg när jag skriver Sveriges baksida, Stockholm är och förblir för alltid Sveriges Framsida!


 • Kommentarer(0)//www.lindflake.se/#post215

Markus i Radio... Eller är det Pappa?

Varje dagSkapad av M a r k u s lör, mars 05, 2011 20:53:47


 • Kommentarer(0)//www.lindflake.se/#post212

Tillbaka i lilla K-loop

Varje dagSkapad av M a r k u s mån, februari 14, 2011 20:50:39

Jag är tillbaka i den lilla staden på den västra sidan av Kanada som var källan till sista inlägget från oktober förra året. Har lämnat Montreal för några veckors resande, först Kamloops i någon vecka, sen ungefär lika länge i Vancouver, ska även innan jag drar mig tillbaka öster ut försöka hinna med en helg i Whistler.

Även i Kamloops finns skidåkning, Tod Mountain med åkning på strax under 2000m, har såklart med mig min skidutrustning, men ser mest fram emot Whistler nästa vecka.

Montreal börjar sakta men säkert kännas som hemma, hade det inte varit för alla franska aspekter, språket i synnerlighet hade det nog varit lite lättare. Mina största ”problem” förutom ett misslyckat försök att skapa en Svensk provins inom Quebec, har varit att leva med en Internet uppkoppling som är ungefär 10 år, och ett bankväsende som är minst 20 år efter det vi är vana vid i Sverige. Vi, jag, mina svenska kollegor, kunder och vänner har kommit fram till att vara Svensk i Kanada är lite som att vara från framtiden. iPhone, fiberuppkoppling och Internetbank är alla främmande ord för många som bor i Montreal.

Min lägenhet som är belägen i downtown Montreal, ungefär 15 minuters promenad från jobbet är nybyggd med mig som första hyresgäst, två rum och kök, hyr fullt möblerat, bekvämt men såklart lite opersonligt. Men jag gillar friheten att kunna flytta på mindre än en timme, om så skulle behövas, man vet ju aldrig, kan ju bli revolution där ett gäng galna grodätare tar över stan.

Jobbet går bra, väldigt annorlunda, men väldigt lärorikt, lite för tidigt att dra några riktiga slutsatser ännu, får nog återkomma, juryn håller fortfarande på och förhandlar.

Saknar inte Sverige specifikt, men jag saknar min familj, mina vänner, Stockholm, Cloetta Polly och Göteborgs Rapé snus. • Kommentarer(4)//www.lindflake.se/#post210

Sommar och Sol

Varje dagSkapad av M a r k u s sön, juli 04, 2010 08:54:36
Idag är det Söndag, en varm Söndag, sista dagen på en vecka med alldeles för varmt väder. Föredrar man snö, berg och kyla över sand, strand och värme är det just nu inte optimalt att befinna sig i Stockholm, eller Europa för den delen.

Jag vet! Att klaga på varmt väder är som att svära i kyrkan. Men det stämmer väl bara för dom individer som först går och längtar efter varmare väder och sen klagar när det väl inträffar? Jag är inte en utav dessa splittrade stackare, jag gillar helt enkelt inte när det är för varmt, eller ja, det är väl okej om man sitter under en parasol, nära en pool, med några goda drinkar. Men inte att ligga på en strand i pressande värme, där enda chansen till kylning är ett dopp i saltvatten, skiter i vilket vatten vi pratar om, svenska vatten eller utländska pölar, båda är lika kassa.

Trots stekande sol var det igår dags för årets upplaga av SSB (Skärgårdens Snabbaste båt), trevligt med en dag i skärgården, färre deltagande båtar än förra året, även Miss Turbine (båt med dubbla helikopter-jetmotorer) uteblev, dock gott om andra galna fartvidunder!

Annars då?

Senaste månaderna har det varit väldigt mycket jobbresande, både i Europa, men även Canada och USA.

På midsommarafton sov jag mest hela dagen, detta då jag anlände till Sverige från en helt annan tidszon klockan 09:00 på morgonen.

Jag har fyllt år, firades på favoritrestaurang Kungsholmen, underbar kväll med god mat och goda vänner.

Jag måste ha en ny telefon, men börjar så sakta inse att min iPhone 3G har tappat sin charm. Det blir nog ingen ny iPhone 4, detta då den inte riktigt levde upp till mina förväntningar, kanske HTC EVO, vi får se.

 • Kommentarer(0)//www.lindflake.se/#post206

Snö och Sinatra

Varje dagSkapad av M a r k u s ons, december 16, 2009 13:36:29

Det snöar i Stockholm! Julen börjar närma sig, livet är underbart! På väg till jobbet idag blev det Sinatra med låten Summer Wind i lurarna. Texten “The summer wind, came blowing in, from across the see, it lingered there to touch your hair and walk with me.” Kändes, trots årstiden och vädret som ett väldigt bra soundtrack för min morgon promenad till jobbet och fick mig på ovanligt bra humör.

 • Kommentarer(1)//www.lindflake.se/#post202

Helt j*vla fantastiskt (igen)!

Varje dagSkapad av M a ® k u s tor, oktober 08, 2009 13:16:12
Så här någon månad efter det att jag hade möjlighet att leka med några av dom mest extrema sportbilarna får jag fortfarande rysningar när jag tänker tillbaka på denna upplevelse. Som jag sagt tidigare, Ferrarin var den bil som imponerade mest, hittade detta clip på Youtube, filmen är inte jättespännande men ljudet, herregud ljudet, ner-växlingarna är galet brutala.


 • Kommentarer(0)//www.lindflake.se/#post196

Helt j*vla fantastiskt!

Varje dagSkapad av M a ® k u s sön, augusti 30, 2009 19:08:44
Idag var det äntligen dags att ratta lite sportbilar, ett gäng kärror stod till mitt förfogande. Dagen började med Höghastighetstest på ett flygfält, sen landsvägskörning och tills sist lite mer krokiga vägar.

Här kommer en mini-review av samtliga bilar:

- Ferrari GTB

Med 611 hästar var detta en utav dom motorstarkaste bilarna som jag lekte med, jämnfört med till exempel Ferrari 430 så var den lite mer vuxen och nertonad, fick dock upp den i cirka 240km/h på höghastihetstestet.

- Ferrari F430

Det roligaste jag kört både rakt fram och när det senare blev lite mer krokiga vägar, ljudet vid niotusen varv slås bara av nerväxlingarna och den brutal motorbromsen.

- Lamborghini Gallardo

Galen bil, om möjligt änu vildare än Ferrari 430, dock lite sämre (om man nu kan säga så om en sådan bil) på nästan allt, dock snyggare än Ferrarin.

- Audi R8

Dagen till ära hade någon kört sönder R8:an, dock blev den ersatt med den helt nya modellen med V10. Sjukt välbyggd bil med detaljarbete som var bättre än på någon av dom andra bilarna. Dock lite väl civiliserad för en bil med 525 hästar (nu jämnför jag återigen med Ferrari 430) hur som helst fantastisk bil med sjuka prestanda.

- Porsche 997 GT2
Fick bara en vända med detta min drömbil, sen eldade en annan förare upp kopplingen, dagens besvikelse alltså. Hur som helst fick iaf en stund med bilen, kanske var det tur att jag inte fick testa den bilen på dom krokiga vägarna, då den är känd för att vara ganska oförlåtande.

- Porsche 
Cayenne Turbo S
Denna bilen en SUV var den lite udda i samlingen, med 550 hästar gick den rätt bra, men det var självklart den bilen men allra minst ville glida runt med.

- Porsche Cayman S
Denna bilen körde jag inte, nån lite för aggressiv förare hade under morgonens pass tävlat med ett räcke... och förlorat.

- Porsche Boxster S
Den motorsvagaste bilen, dock jäkligt kul med vanlig växellåda, var förvånansvärt pigg och rolig att köra. • Kommentarer(2)//www.lindflake.se/#post195
Nästa »